2 Kasım 2010 Salı

Karanlik
















Karanlik

bu yaziyi yazmadan evvel okudum Berlin'de ki dosttan gelen yaziyi .aklimda yoktu karanlik konusu sonra bir dizinin son sahnesindeki aydinlik ve karanlik sozleri gecince yazı yazmak dustu akla....



Ah su insanlik yok mu hep aydilik istiyoruz

Karanliktan korkuyoruz . Ve oyle inaniyoruz ki karanliklar arkadasindan korkunc bisey cikip bize saldiracakmis gibi geliyor..Bugune kadar karanligin birisine bisey yaptigini ne duydum nede gordum :)

aydinlik adina herseyi yapmak istiyor karanlik adina herseyden kaciyoruz. Ama kadermidir kismetmidir ki yinede karanliga donuyoruz onun kollarina teslim ediyoruz kendimizi. Yine kazanan karanlik oluyor. Biliyoruz ki gun dogmasi yakindir ama hala karanlikda kalmak istiyoruz . Peki bizi bu kadar karanliga surukleyen nedir ?



Karanlikta yok olmak , kaybolmak degil belki...ama karanliklar icinde cekip gitmek istiyoruz. Bazi seyleri saklamak yada saklanmak icin en iyi yol olarak goruyoruz karanligi .Kimi zaman yeri gelene kadar kimi zamanlar ise bir omur boyu kalmak gerekiyor o karanlikta .Karanlik her zaman zayiflik yada guc kaybi olmaya biliyor insana dinlenme kendini bulma, kendine gelme vakti oluyor karanliklar....basimizi iki elimizin arasina alip dusunme vakti oluyor karanlik... diger hesap islerinden bi hesaplasma oluyor. Karanlik ve sen arti sessizlik...karanligin oldugu her sessiz ve sakindir.... malum canavarlar cikicak diye kimse yaklasmaz oralara....orda olanlarda sessizce teslim olmuscasina beklerler kaderlerine razi olmuscasina....

Karanligi saf temiz" kar " gibi gormek lazim . Nasil kar yaginca butun pislikleri orter saatlerce gunlerce kimi zaman haftalarca altinda tutar daha sonra yavas yavas erir kar , su olur topraga karisir ve kaybolur gider butun pislikler .İste oyle siginmak lazim karanliklara sessizce.

Karanlik - aydinlik arasinda pek bi fark yok gibi sadece bakis acisi....insan karanliga ihitiyac duydugu icin karanlik olmustur.

karanlik sizin icin bir korku olabilir belki ama bazilari icin asilmayacak bi kale saglam ve guclu....



herkese aydinlik-karanlik gunler
)shanghai(

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

anonim yazmazsan seviniriz :)